Kantoormeubelen met huiselijke sfeer

Verhuizen betekent een nieuwe ruimte met nieuwe mogelijkheden. Na een tijdje heb ik alle mogelijke indelingen van de huiskamer wel uitgeprobeerd en kan een nieuwe ruimte met ander licht, andere hoekjes en andere details weer inspireren tot een andere blik op de vertrouwde meubelen. Omgekeerd kan ook een nieuw meubel uitstralen naar de hele kamer.

Een tijdje geleden had ik een nieuwe eetkamertafel nodig. Overal waar ik keek, in grote woonwarenhuizen of kleine speciaalzaken, vond ik niet de tafel die ik zocht.

Een vergadertafel in mijn huis?

Tot ik ergens een vergadertafel tegen kwam. Nu denk je bij een vergadering niet meteen aan de meest huiselijke sfeer, maar dat is juist het aardige van deze tafel.
De stoere tafel past helemaal in mijn huis en mijn inrichting.
Een rank chromen onderstel en het blad van zwart granietfineer, een dun laagje echt natuursteen op een blad van spaanplaat!
Toen ben ik verder in de showroom gaan kijken, deze keer met heel andere ogen.

Eerlijk karakter van zichtbare constructies

Tussen het meubilair voor de vergaderzaal vond ik vier strakke, witte stoelen met knalgroene bekleding op een chromen poot, die in vorm en kleur precies bij mijn nieuwe eetkamertafel pasten.
Mits ze opnieuw gestoffeerd zouden worden. Dat is dus gedaan in een prachtige grijs groene stof.

De tafel heeft in het onderstel een zichtbare constructie, net als de chromen onderstellen van de stoelen. Ik houd van het eerlijke karakter van zichtbare constructies, dat ook verder in mijn inrichting terug te vinden is. Ruimtes met zichtbare dakspanten of staalconstructies hebben een authentieke uitstraling, die in een afgewerkte woning deels met originele meubelen als deze te realiseren is.

Nieuwsgierig naar het adres?

Het aardige is, dat de vergadertafel met de vergaderstoelen er helemaal niet uitzien als kantoormeubilair, maar juist een uitstraling hebben die heel design is. Vrienden die mijn nieuwe inrichting opmerken, vragen regelmatig nieuwsgierig naar het adres van de leverancier. Voor mij opent het een heel nieuwe wereld. Als ik over een tijdje mijn zitkamer opnieuw ga inrichten, ga ik eerst eens kijken bij de afdeling directiekamers!

Op June 20, 2014