Welke stoel kies ik voor de zorg?

Hoe kiest u meubilair dat het beste geschikt is voor uw toepassing? Vandaag zoeken we een stoel uit voor een zorginstelling. De stoel is bedoeld voor patiënten, bijvoorbeeld ouderen, zieken of andere kwetsbare mensen. We zoeken dus een comfortabele, betaalbare stoel voor intensief gebruik van degelijke kwaliteit.

Hoe kiest u meubilair dat het beste geschikt is voor uw toepassing? Vandaag zoeken we een stoel uit voor een zorginstelling. De stoel is bedoeld voor patiënten, bijvoorbeeld ouderen, zieken of andere kwetsbare mensen. We zoeken dus een comfortabele, betaalbare stoel voor intensief gebruik van degelijke kwaliteit.

Eisen aan een stoel voor de zorg

  • De stoel mag niet snel slijten door intensief gebruik. Juist een zorginstelling wil lang van de stoel gebruik blijven maken en de stoel moet er goed uit blijven zien.
  • De stoel moet gemakkelijk te tillen of te verplaatsen zijn; de ruimte wordt steeds opnieuw ingericht voor verschillende doeleinden en de patiënten willen de stoel ook zelf kunnen verplaatsen.
  • De stoel moet bijzonder sterk zijn. Patiënten grijpen de stoel bij de rug om hen te steunen bij het lopen en ze laten zich vaak het laatste stukje vallen als ze gaan zitten.
  • Het zitvlak en de rugleuning moeten comfortabel zijn voor de patiënten,die zijn kwetsbaar en gevoelig.
  • De stoel moet de armen goed ondersteunen. Vaak gebruiken patiënten de armsteunen ook om op te staan uit de stoel.
  • De stoel moet ergonomisch verantwoord zijn.
  • De zithoogte moet te bepalen zijn op basis van bijzondere bewonergroepen; 65-plussers zijn bijvoorbeeld gemiddeld kleiner dan mensen tussen de dertig en vijftig.
  • De bekleding moet slijtvast zijn,dagelijks zullen verschillende mensen de stoel intensief gebruiken.
  • De bekleding mag geen vocht doorlaten; sommige patiënten hebben incontinentieproblemen, er kan bloed op komen of iemand morst een kop koffie.
  • De bekleding moet hygiënisch zijn af te nemen en mag bijvoorbeeld geen resten vuil vasthouden.
  • De bekleding en het frame moet in kleur aan te passen zijn aan het interieur en de huisstijl van de inrichting.

Geen gewone stoel voor de zorg

Zoals u ziet komt er nogal wat kijken bij dit soort stoelen. U begrijpt het al, de eerste de beste kantinestoel of wachtkamerstoel voldoet niet. Het is vooral een uitdaging om een stoel te vinden die tegelijk stevig is, gemakkelijk te verplaatsen en uiteraard betaalbaar. Eén van de mogelijkheden: de ST3080.

Gelukkig zijn er ook stoelen die speciaal voor de zorg ontwikkeld zijn. De ST3080 is bijvoorbeeld geschikt voor intensief gebruik en van uitstekende kwaliteit. Duitse degelijkheid. Door de verhoogde greeplijst aan de rugleuning is de stoel gemakkelijk te verplaatsen of op te tillen. De greeplijst kan desgewenst ook op de stof gemonteerd worden of weggelaten worden. De gekromde houten delen zijn gebogen in plaats van gezaagd, waardoor ze sterker zijn. Het zitvlak is uitgevoerd met pocketvering, waardoor de drukpunten bij het zitten minder belast worden. De stoel is comfortabel en ergonomisch verantwoord. Desgewenst kunnen we de armleggers iets breder uitvoeren en afschuinen voor extra comfort en u kunt de zithoogte zelf bepalen.

Geschikte materialen

De bekleding is leverbaar in verschillende kleuren en is slijtvast, hygiënisch en laat geen vocht door. Het frame is leverbaar in beuken- of eikenhout en we kunnen het in tien verschillende kleuren beitsen. Bent u verantwoordelijk voor de inrichting van een zorginstelling? Zijn de stoelen aan vervanging toe? Wat zijn uw eisen?

Op June 23, 2014