Terug

Wat is het verschil tussen microvezel leder en 60-40 leder?

Dendis

Geachte dame/heer,

 

Ik zit met een dilemma ik heb jonge kinderen en wil een lederen bankstel. En twijfel tussen microvezel en 60-40. Wat kan ik het beste doen?


2 Antwoorden

Antwoord van Wortman

Microvezel leder is eigenlijk een verkeerd begrip. Het is een microvezel, gelijmd op leer. Daarin zijn een aantal mogelijkheden: Eeen volledige huid, waarop een microvezel wordt gelijmd. Dan hebben we het vaak over 95% leer, 5% microvezel. 60-40 heeft aan dat het bijvoorbeeld 60% leer is, en 40% microvezel. Dit zijn vaak geen echte huiden meer, maar een samengesteld leer, met een gelijmde microvezel. Als het percentage minder als 60% wordt, mag men het eigenlijk niet meer verkopen als leer.

De microvezels zelf zijn sterk en slijtvast, echter niet altijd allemaal even lichtecht (verkleuring door zonlicht). De sterkte wordt mede bepaald door de ondergrond, het leer. Een dikkere/zwaardere ondergrond zal sterker zijn. De slijtage van het mcrovezel zal bij beide gelijk liggen.

De zwaardere soorten leer met microvezel heten vaak de Amazone, Tasan en Rodeo leer, en hebben mijn voorkeur boven de 60-40 soorten.

De sterkte van de bank wordt niet alleen bepaald door de bekleding; de vullingen zijn minstens net zo belangrijk, zo niet nog belangrijker. Als je een goede bekleding hebt, maar een slechte vulling, gaat de bekleding ruimte krijgen, en vaak slijten van binnenuit. Koudschuim vullingen en interieurvullingen zijn alweer een stapje beter als bijvoorbeeld polyether vullingen. 

Laat je goed informeren bij de verkopende partij over de samentelling van de bank, en maak dan de afweging tussen de kwaliteit die je aangeboden krijgt, en de prijs. 

 


Antwoord van Dendis

Beste Wortman,

Bedankt voor uw snelle reactie.

Het probleem is dat we bij 2 verschillende zaken zijn geweest en de ene geeft aan dat amazone leder beter is en ik zie het ook vaak staan op internet. Hufterproof en idd er zit dan wel een knap prijsverchil in van zo rond de €700.00 En als het echt beter is dan wil ik dat graag betalen. Maar een andere zaak geeft aan dat het geen moer uitmaakt en dat je dan beter voor de 60-40 kunt gaan. Dat was juist het dilemma.

Als de slijtage gelijk ligt dan zal het idd wat dat betreft niet veel uitmaken. Dan moeten we het aflaten hangen op de vulling. En ik zal idd de beide partijen nogmaals vragen hiernaar.

Bedankt iig voor uw hulp hierin.

 

mvg

Dendis